Blijfweg.cdr:coreldraw

Ben je ontsnapt aan je loverboy?
Liet hij je werken in de prostitutie of misbruikte hij je op een andere manier?
Heb je tegen je zin veel geld voor hem verdiend?
Werd je bedreigd, mishandeld, gechanteerd?
Er zijn meiden die op eigen kracht, of met hulp van anderen, ontsnappen aan hun loverboy.
Maar alle problemen zijn daarmee niet ineens verdwenen.
Het kan moeilijk zijn om weer een eigen leven op te bouwen. Contacten met familie en vrienden zijn verwaterd of soms zelfs verbroken. Een opleiding volg je niet meer. Je leefde een tijd vooral 's nachts en moet jedag&nachtritme weer normaal zien te krijgen. Je hebt ontzettend veel meegemaakt. Soms twijfel je of je aangiftetegen je loverboy moet doen. Je mist je vriend. Je bent teleurgesteld in mensen, of boos, of allebei.
Blijf bij hem weg!Je bent weggegaan bij je loverboy. Mis je hem soms? Dat is begrijpelijk. Hij was immers belangrijk voor je, enbepaalde voor een groot deel je leven. Hij nam beslissingen voor je, en vertelde wat je moest doen. Misschien wasje verliefd op hem, en heb je liefdesverdriet.
Soms denk je er misschien over om naar hem terug te gaan. Doe dat niet!Hier lees je een paar tips die je erbij helpen bij hem weg te blijven.
Geen contact meerWis hem uit je mobiel, zodat je hem niet kan bellen op het moment dat je hem mist. Beter nog: zorg voor een nieuw mobiel nummer, zodat hij jou ook niet kan bellen. Mijd ook de plaatsen in de stad waar hij altijd komt. Zie hem als een drug die slecht voor je is en waar je beter vanaf kunt blijven.
Neem hiervoor de tijd; misschien duurt het wel een paar maanden voordat drie maanden in verschillende clubs.
Probeer niet aan hem te denken. Ook voortdurend nadenken over wat er fout is gegaan, of met vrienden praten over hem, kun je beter niet doen.
Richt je op anderen en hun verhalen, of ga iets doen waarbij je niet steeds aan hem herinnerd wordt. Zo verdwijnt hij na verloop van tijd vanzelf uit je Het is belangrijk dat je de goede kanten van jezelf kent. Iedereen heeft iets moois of bijzonders! Jij dus ook. Zorg dat je je goede kanten ontdekt en wees er trots op. Het is ook belangrijk dat je je minder goede kanten accepteert. Maak het jezelf niet moeilijk door steeds je minder goede kanten te benadrukken. Niemand is perfect, en dat hoeft ook niet. Haal jezelf niet naar beneden! Vind je het lastig om iets goeds over jezelf te bedenken? Ofom je minder goede kanten te accepteren? Praat er dan eens over metiemand.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels …dit is het begin van je nieuwe leven zonder hem.
Heb je het gevoel dat je nergens naar toe kunt, dat je er alleen voor staat?
Schaam je je om te praten over wat er gebeurd is?
Denk je soms dat het allemaal je eigen schuld is?
Het is belangrijk om hulp te zoeken, en te praten over dingen die met je gebeurd zijntijdens je werk in de prostitutie. En ook over dingen die lang geleden gebeurd zijn, toen je jonger was.
Misschien heb je veel liefde en aandacht gemist, voel je je al heel lang alleen. Misschien ben je erg teleurgesteld inmensen, en weet je niet goed wat je aan moet met je toekomst.
Praten over al die dingen is moeilijk en eng.
Maar bedenk: hulp zoeken is dé manier om je situatie te veranderen.
Er zijn mensen die jou kunnen en willen helpen.
Zet die stap! Er zijn allerlei mogelijkheden voor meiden Met iemand gaan praten is de eerste stap die je moet zetten om uit je situatie te komen. Is er * via de telefoon met een hulpverlener praten. (6) iemand in je eigen omgeving waar je mee kan praten? Iemand die je genoeg vertrouwt en waarbij je je op je gemak voelt. Denk bijvoorbeeld aan * naar een hulporganisatie toe gaan. (7 en 8) vrienden, vriendinnen, een familielid. Misschien een buurvrouw of een leraar van school.
De nummers verwijzen naar de pagina’s in deze Of denk aan iemand die iets verder bij je vandaan folder waar je er meer over kunt lezen.
staat, zoals de schoolmaatschappelijk werker, je Op pagina 10 staat informatie over medische hulp.
eigen huisarts, iemand van een huiskamerproject, een straathoekwerker of misschien zelfs een klant Vind je het eng om met een bekend iemand te Als jij een tijd(je) misbruikt en uitgebuit bent door gaan praten? Schaam je je voor wat er gebeurd is? een loverboy, dan kan de politie iets voor je Probeer je daar overheen te zetten en doe het betekenen. Natuurlijk is de belangrijkste taak voor toch. De mensen om je heen willen je vast nog wel de politie om de loverboy op te pakken en voor de helpen, ondanks wat er gebeurd is. Raap je moed rechter te brengen. Maar de politie kan meer. Ze bij elkaar en zet die stap. Het is dé manier om iets hulporganisaties. Of een veilige plaats in eenopvanghuis regelen, als je dat nog nodig hebt. Alsje wilt, kun je aangifte doen tegen je loverboy. Jekunt 24 uur per dag, 7 dagen per week bij depolitie terecht. Ben je in directe nood, dan kun jealtijd alarmnummer 112 bellen. Op pagina 11 enverder lees je meer over wat de politie voor je kan 2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Je bent boos, verdrietig, je voelt je alleen. Misschien denk je
dat je dom bent, dat het je eigen schuld is. Het kan zijn dat je
ruzie hebt gemaakt met je ouders en je vrienden over je loverboy,
en nu blijkt dat zij gelijk hadden.
Veel meiden blijven te lang bij een jongen die niet goed voor hen is.
* het voelde goed om bij hem (en zijn vrienden) te horen * je had het gevoel dat je wereld zou instorten zonder hem * je kreeg aandacht van hem, hij zag je staan * je maakte je zorgen over hem; redt hij zich wel als het uit is? * je was bang dat hij boos zou worden als je weg zou gaan Is het een troost om te weten dat je niet deenige bent? Op vijftienjarige leeftijd leerde Jennifer haar Er zijn veel meiden die hetzelfde is overkomen als jou.
loverboy Ferdi kennen. Tot over haar oren Manieren om met hen in contact te komen zijn: enige naar wie ze nog luisterde was Ferdi.
* op ons forum kun je ervaringen uitwisselen pooier, weigerde ze te geloven. Ze wist van het bestaan van prostitutie, maar daar hield * ga naar www.hyves.nl en zoek op 'loverboys'. Je komt het dan ook mee op. Over loverboys had ze dan op een aantal hyves waar je berichten en blogs kunt nog nooit gehoord. Pas toen Ferdi haar tot lezen van meiden die in aanraking zijn geweest met een prostitutie te krijgen, begon het haar te dagen. 'Eigenlijk wilde ik het nog steeds niet * zoek contact via de website www.stoploverboys.nu zoiets doet hij toch niet? Nu weet ik beter en ben ik een stuk voorzichtiger. Als een * bij Pretty Woman in Utrecht (030 2361 999), bij Asja in Leeuwarden (058 215 70 84), en bij Girlz Only in Eindhoven (via c.v.cuijk@welzijneindhoven) zijn er (uit: Publiek geheim: jeugdprostitutie, Linda meidengroepen waar je met elkaar over je ervaringen 2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Jouw loverboy is niet het enige 'foute vriendje' dat in Nederland rondloopt.
Je kunt er dus nog eens een tegenkomen.
Dan is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat.
Dat is niet altijd even gemakkelijk.
Misschien heb je dingen gemist toen je opgroeide; liefde, aandacht, een arm om je heen.
Misschien heb je geen idee wat de toekomst voor jou moet brengen.
Misschien heb je dingen meegemaakt waardoor je het vertrouwen in mensen bent kwijtgeraakt.
Hoe kun je toch leren om steviger in je schoenen te staan?Je kunt aan de volgende dingen denken: Jij & de liefdeIn een relatie hoor je gelijkwaardig te zijn. Dat betekent dat er voor allebei 'ruimte' is. Je zorgt voor elkaar (en niet:dat jij alleen maar voor hem zorgt). Het betekent dat je elkaar kunt vertrouwen. Dat je aandacht hebt voor elkaar.
En aardig bent voor elkaar.
Vind jij het moeilijk om zo'n relatie te vinden? Bijvoorbeeld omdat je de neiging hebt om steeds maar weer op de'verkeerde' te vallen?Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven binnen een relatie? Ben je bang dat hij het dan misschien uit zalmaken? Pik je daarom allerlei vervelende dingen van hem?Dan is het tijd om daar iets aan te doen. Praat er eens over met vrienden, je ouders of anderen die je vertrouwt.
Wie weet kunnen zij je goede tips geven. Ook kan je er hulp bij zoeken, bijvoorbeeld bij het maatschappelijk werkin jouw woonplaats.
ZelfvertrouwenZelfvertrouwen hebben is belangrijk. Als je weinig zelfvertrouwen hebt, ben je kwetsbaar en makkelijk teovertuigen. Heel veel mensen hebben last van te weinig zelfvertrouwen. Maar waarom zou je niet in jezelfgeloven?! Iedereen is bijzonder, en jij dus ook! Het hebben van zelfvertrouwen is een manier van over jezelf denken, en is aan te leren. Dat is niet gemakkelijk.
Als je al heel lang de neiging hebt om slecht over jezelf te denken, buig je dat niet zomaar om. Maar het kan wel!Een paar tips om mee te beginnen:* Denk positief over jezelf. Kraak jezelf niet af met je eigen gedachten! Weet welke goede eigenschappen je hebt.
Denk daaraan als je je niet goed voelt.
* Vraag niet teveel van jezelf. Je hoeft niet perfect te zijn, dat is immers niemand.
* Ga geen gedachten lezen. Voor je het weet, denk jij dat die ander een bepaalde mening over jou heeft.
Terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet klopt! * Maak dingen niet groter dan ze zijn. Als er een keer iets mis gaat, betekent dat nog niet dat het altijd wel mis zal gaan. En dat iedereen dat heel stom van je vindt. Dat het vast wel nooit meer beter zal gaan.
Ook hierbij geldt: zoek hulp als het nodig is. Praat er eens over met vrienden, je oudersof anderen die je vertrouwt. Wie weet kunnen zij je goede tips geven.
Ook kan je een afspraak maken met het maatschappelijk werk in jouw woonplaats.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels 'Weerbaarheid' betekent: dat je voor jezelf kan opkomen. Dat je weet wat je wilt, en wat je niet wilt.
En dat je dat ook durft te zeggen. Dat je 'nee' durft te zeggen als je iets niet wilt. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wat je zelf (nog) leuk vindt. Bijvoorbeeld als het over vriendschappen gaat, of over seks. In elke grotere plaats worden weerbaarheidscursussen gegeven. Zoek via internet metzoektermen 'weerbaarheid', 'weerbaarheidscursus' of zelfverdediging'. Je kunt ook aan je mentor op schoolvragen of die een goede cursus voor je weet, of informeren bij het maatschappelijk werk, Bureau Jeugdzorgof het Jongeren Informatiepunt bij jou in de buurt.
Drugs/alcoholgebruikAls je dronken of stoned bent, laat je je makkelijker overhalen om dingen te doen die je eigenlijk niet wilt. Het isnet alsof je er niet helemaal bij bent. Het is ook moeilijk om onder invloed van drank of drugs na te denken overdingen die gebeurd zijn. Om te bedenken wat je ervan vond, en of je het de volgende keer weer zo wilt.
Vind je het moeilijk om van drank en drugs af te blijven? Er zijn mensen die je daarbij kunnen helpen. Hieroverlees je meer op pagina 10 van deze folder.
Bel ze om een afspraak te maken voor een eerste gesprek. Of vraag aan de telefoon wat ze voor je kunnenbetekenen. Als je het eng vindt om te bellen, kun je ook een vriend(in) of familielid vragen om te bellen.
Om stevig in je schoenen te staan, zijn ook een aantal praktische zaken van belang: WonenWoon je naar je zin? Heb je genoeg vrijheid waar je woont, maar ook genoeg aanspraak en gezelligheid? Heb je eengezellige kamer en kun je er lekker koken en (dus) gezond eten? Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Als jewoonsituatie niet is zoals je wilt, bekijk dan wat je er aan kan doen. Wie weet is er via een woningstichting eenandere woning te regelen. Kom je er alleen niet uit, vraag dan hulp aan een vriend(in) of familielid.
Opleiding en/of werkZorg dat je werk en/of een opleiding naar je zin hebt. Als je iets doet dat je leuk vindt, voel je je ook beter overjezelf. En je geeft er richting mee aan je leven. Als je werk en/of opleiding niet naar je zin is, praat er dan over metje baas/mentor. Volg je geen opleiding en heb je geen werk? Ga dan naar het CWI. Kijk op www.werk.nl voor eenvestiging bij jou in de buurt. Zij kunnen je helpen bij het zoeken naar een baan of scholing.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Advies- en steunpunt Huiselijk GeweldHuiselijk geweld is lichamelijk, psychisch of seksueelgeweld. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk geweld wanneer je wordt geslagen, uitgescholden, tegen je zinseks moet hebben of je geld moet afgeven. Als jepartner, je ex of een (huis)vriend zoiets bij jou doet, danben je slachtoffer van huiselijk geweld. Bij het Advies- ensteunpunt Huiselijk Geweld nemen ze de tijd om naarjouw verhaal te luisteren. Samen met jou zoeken ze naareen oplossing. Je kunt het advies- en steunpunt veiligbellen. Het 0900-nummer is afgeschermd en daarom nietterug te vinden op je telefoonrekening. Het Advies- ensteunpunt Huiselijk Geweld heeft één landelijk Telefonisch je verhaal vertellen en hulp vragen telefoonnummer: 0900 - 126 26 26 (5 cent per minuut).
Er zijn verschillende telefoonnummers die je kunt bellen Als je belt vragen ze je om je postcode in te toetsen.
om je verhaal te vertellen, en om advies en/of hulp te Daarmee kom je vanzelf terecht bij het steunpunt bij jou vragen. Hieronder vind je de belangrijkste nummers. Als je in de regio. Bel je buiten kantooruren, dan kan het gecontroleerd wordt, let er dan op dat je het nummer uit voorkomen dat ze je doorverwijzen naar een ander het geheugen van je (mobiele) telefoon wist. Als je niet telefoonnummer. Kijk voor meer informatie op weet hoe dat moet, bel dan in een telefooncel of met de telefoon van een vriend of vriendin.
Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) Ben je nog geen 18 jaar en word je seksueel misbruikt? Bij deze advies- en meldpunten kunnen slachtoffers van Bij het AMK werken mensen aan wie je je verhaal kunt loverboys (en trouwens ook hun omgeving) terecht voor vertellen. Zij weten veel over seksueel misbruik. Je hoeft informatie, advies, doorverwijzing en een luisterend oor.
je naam niet te noemen als je dat niet wilt. Zij kunnen je De meeste meldpunten zijn 24 uur per dag bereikbaar.
verder helpen en bekijken samen met jou wat er het bestegedaan kan worden. Elke provincie en grootstedelijke Advies- en Meldpunt Loverboys Fryslân: 0900 -567 5678 regio heeft een eigen Advies- en Meldpunt Meldpunt Loverboys Overijssel: 038 - 426 83 43 Kindermishandeling, allen bereikbaar via het landelijke Meldpunt Loverboys Zwolle: 038 - 426 83 43 / 0900 433 33 33 telefoonnummer: 0900 - 123 123 0 (5 cent per minuut).
Meldpunt Jeugdprostitutie Noord-Brabant: 0900 - 122 44 44 Kijk op www.amk-nederland.nl voor meer informatie.
Meldpunt Jeugdprostitutie Eindhoven: 0900 - 1 000 111Meldpunt Loverboys Tilburg: 0900 - 321 321 0 Meldpunt Loverboys Zeeland: 06 - 22 55 17 93 Slachtofferhulp Nederland helpt iedereen die slachtofferis geworden van een misdrijf. Ze bieden praktische en juridische adviezen en emotionele steun. Je kunt terecht Het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) geeft bij Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101 (lokaal advies over wat je moet doen in jouw situatie. Ook kan tarief), van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot Comensha ervoor zorgen dat je in contact komt met de juiste 17.00 uur. Deze hulp is gratis. Als je belt, luistert één van personen. Comensha biedt zelf geen hulp, maar heeft wel de medewerkers van Slachtofferhulp naar je. Diegene kan contacten bij politie, hulpverlening en advocatenbureaus. Indien je helpen. Als je wilt, kun je een afspraak maken om thuis nodig regelt Comensha een plaats voor je in een veilig of op een bureau van Slachtofferhulp een persoonlijk opvanghuis. Ben je slachtoffer van een loverboy? Bel dan naar gesprek te hebben. Ook kunnen ze je helpen met je Comensha en vertel je verhaal. Afhankelijk van wat je op dat vragen over de politie en aangifte doen. Ze behandelen moment nodig hebt, proberen ze hulp voor je te regelen.
alles wat je vertelt vertrouwelijk. Als je niet wilt, hoef je ook je naam niet te zeggen. Kijk voor meer informatie maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
op www.slachtofferhulp.nl of op www.ikzitindeshit.nl(De jongerensite van slachtofferhulp).
Als je tussen de 8 en 18 jaar bent, kun je de Kindertelefoonbellen. Je kunt bellen over problemen, of om gewoon even te Korrelatie is een telefonische hulpdienst die voor praten. Als je met de Kindertelefoon belt hoef je niet je echte iedereen beschikbaar is. Je kunt ze bellen voor hulp naam te zeggen, want de Kindertelefoon is anoniem. Ook en/of advies over alle denkbare onderwerpen. Het vertellen de medewerkers van de Kindertelefoon nooit iets door telefoonnummer is 0900-1450 (30 cent per minuut), van aan anderen. Als je in nood zit, brengen ze je in contact met maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 18:00 uur.
iemand die jou verder kan helpen. Dat doen ze alleen als jij dat Kijk voor meer informatie op www.korrelatie.nl.
wilt en daar toestemming voor geeft. Je kunt ze elke dag bellentussen 14.00 tot 20.00 uur. Telefoon: 0800-0432 (gratis).
Mobiele bellers: 0900-0132 (0,20 per minuut).
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Humanitas Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW)PMW in Rotterdam heeft veel contact met meisjes diedoor hun vriend gedwongen worden om seks te hebben met anderen. Je kunt bij het PMW vrijuit je verhaalvertellen, je hart luchten en praten over de dingen die jemeemaakt en die je bezighouden. Als dat nodig is, helpenze je met praktische dingen zoals woonruimte, schuldenof het vinden van werk. Je kunt anoniem blijven, jevoornaam is genoeg. Jouw verhaal wordt nietdoorverteld, ook niet aan de politie. Je vindt PMW in hetgebouw van Stichting Humanitas, Pieter de Hoochweg 110 in Rotterdam. Voor meer informatie of een gesprek Er zijn organisaties die hulp bieden aan meiden zoals jij. Als je kun je op werkdagen bellen naar 010- 22 11 715.
een relatie hebt waar je je niet goed over voelt, als je vriendjeeen loverboy (b)lijkt, en ook als je (tegen je zin) werkt in de In grotere steden zijn vaak hulpverleners van hetplaatselijke Prostitutie Maatschappelijk Werk te vinden op de werkplekken. Je kunt hen aanspreken als je hulp De medewerksters van Pretty Woman in Utrecht bieden hulp wilt bij problemen. Ook kunnen ze je helpen met aan meiden en jonge vrouwen tussen de 12 en 23 jaar. Je kunt hier terecht met vragen over volwassen worden, seksualiteit,risicovolle contacten, loverboys en misbruikrelaties. Pretty Woman ziet loverboys als een extreme vorm van een Iedereen tussen de 12 en 23 jaar kan gratis en anoniem misbruikrelatie. Ze hebben een gezellig gebouw met een mooie bij het Jongeren Informatie Punt (JIP) terecht voor huiskamer. Je kunt er gesprekken krijgen in je eentje of samen vragen over seksualiteit, persoonlijke problemen, alcohol met een groep meiden die ongeveer hetzelfde hebben en drugs. Bij een JIP ligt veel informatie klaar. Als meegemaakt als jij. Meer informatie over wat ze allemaal doen, informatie alleen niet voldoende is, kan iemand van het staat op www.stichtingstade.nl. Je vindt Pretty Woman in het JIP je helpen een oplossing te vinden. Soms heb je centrum van Utrecht, in de buurt van Hoog Catherijne. Het daarvoor hulp of begeleiding nodig die het JIP niet geeft.
adres is Achter Clarenburg 25, het telefoonnummer 030 - 236 De medewerkers van het JIP maken dan voor jou een afspraak met een instelling die jou wel kan helpen. Surfnaar www.jip.org voor een overzicht van alle JIP's in 'Beware of loverboys' is een project van de christelijkeorganisatie het Scharlaken Koord. Ze hebben een woonkamer op de wallen in Amsterdam, waar meisjes en vrouwen kunnen Met alle vragen en problemen die je hebt, kun je komen die in de prostitutie werken. Ook meisjes die met aankloppen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk loverboys of prostitutie in aanraking zijn geweest zijn van harte (AMW). Je hebt hier geen verwijsbrief voor nodig. Als je welkom. De medewerkers van het Scharlaken Koord proberen contact met ze opneemt, krijg je een afspraak voor een je zoveel mogelijk te helpen. Als je dat wilt, vertellen ze je over intakegesprek. Daarin bekijken ze welke hulp je nodig het geloof. Er werken ook vrijwilligers die zelf in de prostitutie hebt. Als het AMW jou kan helpen, krijg je een of hebben gewerkt. Ze kunnen je doorverwijzen, meer informatie meerdere gesprekken met een maatschappelijk werker.
geven, advies geven en naar je luisteren. Je kunt ze bereiken op Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan telefoonnummer: 020 - 622 68 97. Of kijk op de (heel groepsgesprekken. De hulp die het AMW biedt is gratis.
informatieve!) website www.bewareofloverboys.nl Als het AMW je niet kan helpen, proberen ze samen metje te zoeken naar een andere hulpverleningsorganisatie die dat wel kan. Kijk bijvoorbeeld op www.mogroep.nl SHOP is de Stichting Hulpverlening en Opvang Prostituees inDen Haag. Het is een hulpverleningsinstelling speciaal voor (Ex-)prostituees in de regio Den Haag. De opvang is er voor Ben je nog geen 18 jaar? Bij Bureau Jeugdzorg vind je vrouwen die in de prostitutie werken of hebben gewerkt. Je mensen die naar je luisteren en je helpen een oplossing te kunt er terecht voor een kop koffie, een maaltijd en om te vinden. Die hulp is gratis. Als het probleem ingewikkeld douchen. Je kunt er 24 uur per dag terecht. Ben je dak en/of is, heb je misschien meer hulp nodig. Ze bespreken dan thuisloos, dan kan je er ook slapen. Op de opvang kan je met met jou wat voor steun je kunt gebruiken. In overleg met alles wat je bezig houdt terecht bij de hulpverleners en gebruik jou schrijven ze een 'indicatiebesluit'. Dit is een soort maken van het artsenspreekuur. Ook bieden ze dagactiviteiten verwijsbrief die recht geeft op speciale zorg. Wil je weten aan. Shop zit op de Herengracht 20 in Den Haag. Kijk op waar een Bureau Jeugdzorg is? Ga dan naar www.shop-denhaag.nl of bel 070 361 47 47.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Hulp vragen via InternetEr zijn websites waar je via email of chat vragen kuntstellen aan hulpverleners of ervaren vrijwilligers.
www.kindertelefoon.nlAls je tussen de 8 en 18 jaar bent, kun je chatten met de Naar een hulporganisatie toe gaan (vervolg) Kindertelefoon. Om advies te vragen bij problemen, ofgewoon om je verhaal kwijt te kunnen. Als je met deKindertelefoon chat hoeft dat niet met je echte naam, want de Kindertelefoon is anoniem. Ook vertellen de Woon je in Friesland? Dan kun je terecht bij Fier Fryslân. Fier medewerkers van de Kindertelefoon nooit iets door aan Fryslân wil geweld in relaties voorkomen en stoppen. Je kunt er anderen. Als je in nood zit, brengen ze je in contact met praten en denken over seksualiteit en relaties. Over iemand die jou verder kan helpen. Dat doen ze alleen als onderwerpen zoals: wat accepteer je (nog) als meisje? Wat vind jij dat wilt en daar toestemming voor geeft. Klik op de je zelf eigenlijk (nog) leuk? Hoe ver wil je zelf gaan? Wanneer chatbutton op de site om in contact te komen met een begint dwang? Je kunt bij Fier Fryslan je verhaal kwijt en hulp medewerker van de Kindertelefoon. Chatten kan elke krijgen. Dat kan alleen, of in een groep. Ze helpen je als je met vragen zit, en ook als je te maken hebt gehad met misbruik,mishandeling, geweld of bedreiging. Er zijn lotgenotengroepen voor meiden die te maken hebben gehad met gedwongen Question-zone.nl is een site waar jongeren hun prostitutie of loverboys (en trouwens ook voor hun ouders). Er problemen in vertrouwen kunnen voorleggen. Je krijgt er is een begeleid wonen project voor meiden die niet meer of nog gratis persoonlijk advies en hulp van gespecialiseerde niet thuis willen of kunnen wonen. Waar nodig zorgt Fier hulpverleners, via chat of mail. De vaste thema's op Fryslan voor opvang op een veilig en anoniem adres: bij Asja Question-zone.nl zijn: heftige gevoelens, onzekerheid, voor meiden die via misleiding, dwang en geweld in de seksualiteit, relaties. Question-zone.nl wil zoveel mogelijk prostitutie terecht zijn gekomen, en bij Zahir voor meiden die te jongeren met problemen helpen. De site is een initiatief maken hebben met eergerelateerd geweld en de dreiging van eerwraak. Tenslotte heeft Fier Fryslân een Blijf van m'n Lijfhuis.
Overigens kun je ook in deze opvanghuizen terecht als je buitenFriesland woont! Stel je vraag per email [email protected] of maak telefonisch een afspraak. Het telefoonnummer is 058 - Je kunt via deze site chatten met een hulpverlener van 215 70 84. Kijk op www.fierfryslan.nl voor meer informatie.
Korrelatie. Je kunt ze om hulp en/of advies vragen overalle denkbare onderwerpen. De chat is iedere werkdag open van 09:00 uur tot 17:00 uur. Wanneer er veelaanvragen zijn, kan het voorkomen dat je niet direct Huisartsen hebben een beroepsgeheim. Ze mogen jouw verhaal wordt geholpen. Je kunt dan via een emailformulier je aan niemand vertellen, ook niet aan je ouders of andere vraag insturen, of het later nog eens proberen. De hulpverleners. Tenzij jij daar toestemming voor geeft. Een chathulp-gesprekken mogen maximaal 30 minuten afspraak met je huisarts is zo gemaakt. Bovendien kan je voor je duren. Soms zal de medewerker van Korrelatie besluiten loverboy makkelijk een smoes bedenken waarom je naar de om het gesprek langer te laten duren.
huisarts wilt. Verzin maar dat je hoofdpijn hebt, of eens naardat rare plekje op je been wilt laten kijken. Een huisarts kanluisteren naar je verhaal, advies geven en indien nodig je doorverwijzen naar hulporganisaties. Natuurlijk kan de huisarts Deze website biedt contact met vrijwilligers die ervaring ook eventuele fysieke klachten onderzoeken, en controleren of hebben met het steunen van slachtoffers van loverboys.
Ze luisteren naar je, geven je advies en informatie enkunnen je ook in contact brengen met andere slachtoffers. Het is mogelijk om anoniem te blijven. Dezewebsite is een initiatief van een moeder van een In elke grotere plaats zijn vestigingen van geestelijke gezondheidszorg (ggz-)instellingen. Hier werken onder meerpsychologen en psychiaters die kunnen helpen om je problemenaan te pakken. Als je contact opneemt met een ggz-instelling krijg je over het algemeen een telefoniste aan de lijn. Je hoeft daaraan je problemen niet te vertellen. De telefoniste zorgt er internetbehandeling te volgen. Het is vooralsnog bedoeld meestal voor dat je een afspraak krijgt voor een intakegesprek.
voor jongeren die eenmalig slachtoffer werden van Daar vertel je uitgebreid over je situatie. Op basis van dat intakegesprek bepaalt de hulpverlener hoe jullie het verder aangaan pakken: welke hulp je krijgt en hoe vaak dat zal zijn. Kijk op ggz-hulpverlening.startpagina.nl voor een overzicht.
Dit is de jongerensite van Slachtofferhulp. Ze werken aan online hulpverlening via e-mail of chat. Hou hiervoor de AsjaAsja is een vluchthaven voor meiden tot en met 23 jaardie aan hun mensenhandelaar, pooier of loverboy willenontsnappen. Je verblijft op een veilig adres in eenleefgroep met 24-uursbegeleiding. De medewerkershelpen je een nieuwe toekomst op te bouwen. Je doetmee aan een dagprogramma en gaat bezig met het vergroten van je weerbaarheid. Kijk voor meer Wil je uit de prostitutie? In Nederland zijn veilige, anonieme informatie op www.asja.nl. Je vindt op die site informatie opvangplekken waar je heen kunt gaan als je vlucht voor je over hoe je uit de prostitutie kunt stappen. Wil je naar Asja toe? Bel ze dan op nummer 0900 - 567 567 8.
Ben je in direct gevaar?
Via de politieAls je op de vlucht bent voor je loverboy, kun je bij elk Aarzel niet, en bel 112.
politiebureau in Nederland naar binnen stappen. In elkeregio zijn politiebureaus die 24 uur per dag open zijn.
Vind je tijdens je vlucht niet zo snel een politiebureau dat open is, bel dan alarmnummer 112. Vertel je verhaal, en Ben je 18 jaar of ouder? Ben je op de vlucht voor je loverboy? de politie zal zoeken naar een goede oplossing voor jou.
Dan kun je naar een Blijf van m'n Lijfhuis gaan. In een Blijf van Ze kunnen een plek voor je regelen in een veiligm'n Lijfhuis kun je 24 uur per dag terecht. Deze huizen zijn op opvanghuis. Daarvoor klopt de politie aan bij een veilig en anoniem adres. Klik hier voor een overzicht van hulpverleningorganisaties. Je wordt meestal afgezet op Blijf van m'n Lijfhuizen en hun telefoonnummers.
een plek waar medewerkers van het opvanghuis jeophalen, zodat ook de politiemedewerkers de locatie niet Telefoonnummers Blijf van m'n Lijf-huizen en Ben je nog geen 18 jaar? Dan kan Bureau Jeugdzorg een veilige plek voor je regelen. Zij kennen de anonieme crisisopvangplaatsen bij jou in de buurt. Neem contact op met Bureau Jeugdzorg bij jou in de buurt. Surf daarvoor naar www.bureaujeugdzorg.info.
Ben je buiten kantoortijden op zoek naar een opvangplek? Bij sommige Bureaus Jeugdzorg is het centrale telefoonnummer buiten kantoortijden doorgeschakeld naar een 24-uursdienst. Kun je hen niet bereiken, dan raden we je aan om naar de politie te gaan.
Comensha heeft contacten bij de hulpverlening en kan voor jou een plaats regelen in een veilig opvanghuis. Ben je slachtoffer van een loverboy? Bel naar Comensha en vertel je verhaal. Afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt, proberen ze hulp voor je te regelen.
Vrouwenopvang Centrum Midden Holland 0182 - 52 72 46 Telefoonnummer 033 - 448 11 86, maandag tot en met Ben je buiten kantoortijden op zoek naar een opvangplek? Dan raden we je aan om naar de politie te gaan. Die zijn 24 uur per dag bereikbaar.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Groningen, Friesland, Drenthe www.vnn.nl
Iedereen die in Groningen, Friesland of Drenthe woont en
vragen of problemen heeft over alcohol, drugs, medicijnen of
gokken kan terecht bij Verslavingszorg Noord Nederland (VNN).
Overijssel, Gelderland en Flevoland www.tactus.nl
Tactus Verslavingszorg is actief in Oost Nederland en Flevoland.
Er zijn 40 locaties, verspreid over diverse plaatsen in Overijssel, Denk je dat je een SOA hebt? Vermoed je -of weet je- dat je zwanger bent? Ben je gewond omdat je bent geslagen ofgeschopt? Zoek dan hulp.
Flevoland, Noord- en West-Veluwe www.meerkanten.nl
Bij de Meerkanten verslavingszorg kunnen mensen geholpen
worden met verslavingsproblemen, zoals verslaving aan alcohol,drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen en gokken.
Huisartsen hebben een beroepsgeheim. Ze mogen jouwverhaal aan niemand vertellen, ook niet aan je ouders of Gelderland www.iriszorg.nl
andere hulpverleners. Tenzij jij daar toestemming voor geeft.
IrisZorg is een instelling voor verslavingszorg en Een afspraak met je huisarts is zo gemaakt. Bovendien kan je maatschappelijke opvang. Het werkgebied betreft een groot voor je loverboy makkelijk een smoes bedenken waarom je gedeelte van Gelderland, een gedeelte van Overijssel en naar de huisarts wilt. Verzin maar dat je hoofdpijn hebt, of Flevoland, en enkele gemeenten in Utrecht en Limburg. De eens naar dat rare plekje op je been wilt laten kijken. De hoofdvestiging is in Arnhem. IrisZorg heeft huisarts kan onderzoeken of je een SOA hebt. Ook kan hij behandelprogramma's voor verslaving aan alcohol, drugs, een zwangerschapstest voor je doen. En natuurlijk kan hij je medicijnen en gokken. Daarnaast biedt IrisZorg onderdak, helpen als je mishandeld bent en verwondingen hebt ondersteuning en dagbesteding aan mensen die (tijdelijk) dak- ofthuisloos zijn.
Utrecht www.centrummaliebaan.nl
Centrum Maliebaan biedt advies en hulp aan iedereen in de Ben je mishandeld door je loverboy? Zijn je verwondingen provincie Utrecht, die problemen heeft door het gebruik van ernstig en heb je direct hulp nodig? Zorg dan dat je bij de alcohol, drugs of medicijnen, of door gokken.
eerste hulp post van een ziekenhuis komt. Bel desnoods eenambulance als je zelf geen vervoer hebt. Daarvoor bel je Noord- en Zuid-Holland
(behalve Amsterdam, Rotterdam en Dordrecht) www.brijder.nl
alarmnummer 112. Let op: dit telefoonnummer mag je alleen Problemen met alcohol, drugs, medicijnen of gokken? En wilt u gebruiken in geval van directe nood.
hulp of informatie? Brijder Verslavingszorg is eenverslavingszorginstelling met vestigingen in Noord- en Zuid- Informatielijn Seksualiteit, Anticonceptie en Abortus Holland. Voor hulp, onlinehulp, begeleiding en preventie bij Op deze lijn is informatie te beluisteren over (het vergeten van) de pil, morning-aftermiddelen en abortus, zwangerschap Rotterdam en Dordrecht www.boumanhuis.nl
en geslachtsziekten. Tevens bestaat de mogelijkheid om Centrum verslavingszorg voor Zuid-Holland-zuid. Werkt vanuit persoonlijke vragen te stellen. Telefoonnummer 0900 - 93 98.
Amsterdam www.jellinek.nl
De Jellinek is de instelling voor verslavingszorg en -preventie in Het Fiom biedt hulp bij zwangerschap. Als je onbedoeld Amsterdam en de Gooi- en Vechtstreek.
zwanger bent, moet je in korte tijd een ingrijpende beslissing Noord-Brabant www.novadic.nl
nemen. Wil je het kind houden, wat betekent het om Novadic-Kentron is de gespecialiseerde instelling voor (opnieuw) (jong) moeder te worden? En als je besluit om het verslavingszorg in de provincie Noord-Brabant. We bieden kind niet te houden, welke mogelijkheden zijn er dan? De Fiom helpt jou om alle mogelijkheden op een rijtje te zettenom zo een verantwoorde beslissing te kunnen nemen. Wat de Noord- en Midden-Limburg www.ggznml.nl/verslavingszorg
beslissing ook zal zijn, deze ligt uiteindelijk altijd bij het meisje Mensen die hulp zoeken bij hun verslaving aan onder andere of de vrouw die zwanger is. Ook nadat je een keuze hebt alcohol, drugs of medicijnen komen bij GGZ Noord- en gemaakt, welke dan ook, kun je bij de Fiom terecht voor verdere hulp, informatie en advies. Kijk op www.fiom.nl vooreen overzicht van adressen en telefoonnummers.
Zeeland www.emergis.nl
De hulpverleners van Emergis verslavingszorg staan klaar voor
mensen die door alcohol, drugs, gokken of medicijnen in de
problemen zijn geraakt of dreigen te raken. Er zijn tien locaties verspreid over de provincie Zeeland.
In de ogen van de politie bestaat een loverboy niet. 'Love' betekent toch liefde? Een loverboy zou een aardige jongen moeten zijn, die goed is voor zijn vriendin. Wat meestal een loverboy genoemd wordt, ziet de politie als een mensenhandelaar. Een mensenhandelaar die gebruik maakt van de loverboymethode, weet precies wanneer hij een meisje aandacht moet geven. Hij doet dat om haar uiteindelijk in de prostitutie te laten werken, en zo veel geld aan haar te verdienen.
Iemand onvrijwillig in de prostitutie brengen, of geld afpakken van iemand die in de prostitutie werkt, is strafbaar. In de wet staat dat je niet iemand mag dwingen om in de prostitutie te werken. 'Dwingen' kan opverschillende manieren. Bijvoorbeeld: * doordat hij zegt: 'Als je mij het geld niet geeft, vertel ik je moeder dat je als hoer werkt.' (Chantage.)* doordat hij je slaat of schopt. (Geweld.)* doordat hij je een pistool laat zien, om je bang te maken. (Dreigen met geweld.)* doordat hij je GHB geeft, of heel veel alcohol, en daarna -onder invloed- gebruikt * door hij zegt: 'Ik heb een leuk baantje voor je in de horeca'. Maar als je er aankomt, blijkt het een club te zijn waar je in de prostitutie moet werken. (Misleiding, het anders voordoen dan het is.) * doordat hij je ervan overtuigd dat de enige manier waarop je jouw (of zijn!) schulden kunt afbetalen is…werken in de prostitutie. Hij doet alsof je geen andere keus hebt. (Misbruik makenvan iemands afhankelijkheid.) * doordat hij een foto maakt van jou terwijl jullie seks hebben. Daarna dreigt de foto op Internet te zetten,als je niet doet wat hij zegt.
(Misbruik maken van iemands afhankelijkheid.) seksuele handelingen met of voor een ander * doordat hij je seks laat hebben met zijn vrienden.
bijvoorbeeld: via een webcam tegen betaling Dan zegt hij: ' je kunt nu net zo goed als hoer gaan werken, want je bent al een hoer. Als je niet doet wat Sinds 1 oktober 2000 is prostitutie een legaal ik zeg, vertel ik iedereen wat je gedaan hebt.' beroep. Je mag dit beroep uitoefenen vanaf (Misbruik maken van iemands afhankelijkheid.) De precieze tekst over mensenhandel staat in prostitutie, als je het maar vrijwillig doet.
artikel 273f van het Wetboek van Strafrecht Vrijwillig betekent: je bepaalt zelf met wie je seks wilt hebben. Je krijgt zelf betaald. En je Bij een meerderjarige die gedwongen wordt in de prostitutie te mag zelf het geld houden. Als je een kamer werken, is de loverboy ofwel mensenhandelaar strafbaar. Bij een minderjarige is ook iedere klant strafbaar. En anderen die bij de seks aanwezig zijn. Ook dit staat in de wet, in artikel 248 kamer. Maar alleen het bedrag dat je vooraf 2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Waarom zou je contact opnemen met de politie? Mensenhandel is een ernstig delict. Het is slecht voor je als je onvrijwillig in de prostitutie moet werken.
De politie wil je helpen eruit te komen. Als je hulp nodig hebt, kan de politie je doorverwijzen naar allerlei hulpverleningsorganisaties. Ook regelt de politie als het nodig is een veilige plek voor je in een opvanghuis. De politie probeert daarnaast natuurlijk ook om de loverboy op te pakken De eerste taak voor de politie is proberen boeven te vangen. Dus ook mensenhandelaren. Maar de politie doet meer en zorgt dat je de hulp vindt die je nodig hebt. Of je nu aangifte doet, of niet.
De politie heeft veel contacten met hulpverleningsorganisaties. Misschien wil je met iemand praten. Dan brengt depolitie je bijvoorbeeld in contact met een maatschappelijk werker. Wil je laten testen of je een SOA hebt, of denkje dat je zwanger bent? Dan kan de politie zorgen dat je bij een gezondheidsinstelling zoals de GGD terecht komt.
Natuurlijk gebeurt dit allemaal alleen als jij dat zelf wilt.
Hoe neem je contact op met de politieAls je in direct gevaar bent, bel dan het alarmnummer 112. Dit is het landelijke noodnummer. Als je belt en zegtwaar je bent, komt de politie direct naar je toe. Let op: gebruik dit nummer alleen in spoedgevallen.
Als je op de vlucht bent voor je loverboy, kun je bij elk politiebureau in Nederland naar binnen gaan. Vertel jeverhaal, en de politie zal zoeken naar een goede oplossing voor jou. Ze kunnen bijvoorbeeld een veilige plek voorje regelen voor de eerste nachten.
In elke regio zijn politiebureaus die 24 uur per dag open zijn. Vind je tijdens je vlucht niet zo snel een politiebureaudat open is, bel dan alarmnummer Als je niet in directe nood bent kan je bellen met het algemene nummer van de politie: 0900
8844 Je krijgt dan een
telefonist aan de lijn. Die heeft een geheimhoudingsplicht. Je hoeft geen details te vertellen aan deze persoon.
Vraag naar de afdeling die mensenhandelzaken doet, of zeg dat je graag een gesprek wilt met eenmensenhandelrechercheur. Je wordt dan doorverbonden. Vertel de mensenhandelrechercheur dat je slachtofferbent van een loverboy. Hij of zij zal dan een afspraak met je maken voor een zogenaamd 'intakegesprek'. Dat iseen gesprek met speciaal daarvoor opgeleide politiemensen. Alleen politiemannen en -vrouwen die de extraopleiding 'Mensenhandel' hebben gedaan, mogen werken met slachtoffers van mensenhandel.
Een intakegesprek is er om samen met jou duidelijk te krijgen wat je overkomen is, en wat de politie en jijzelferaan gaan doen. Het is dus iets anders dan aangifte doen. Het intakegesprek vindt plaats op een plek en tijd dathet jou (ook) uitkomt.
Als het je onverhoopt echt niet lukt om via 0900 8844 bij de juiste afdeling te komen, bel dan met het
Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel (EMM) te Zwolle. Dat is een onderdeel van het Korps
Landelijke Politie Diensten. Zij zorgen er dan voor dat je door de juiste mensen wordt teruggebeld. Het
telefoonnummer van het EMM is 038 496 3
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels De politie kan je beschermen. In de eerste plaats kan de politie zorgen dat je op een veilige plek komt. Daarvoor klopt de politie aan bij hulpverleningorganisaties. Je wordt meestal afgezet op een plek waar medewerkers van het opvanghuis je ophalen, zodat ook voor de politiemedewerkers Er rust hier trouwens ook een verantwoordelijkheid bij jezelf. Want als de politie je laat onderbrengen op een geheime locatie, zoals een Blijf-van-mijn-lijf huis, dan moet jij dat adres niet aan anderen vertellen. Zoals aan Houd er rekening mee dat een veilige plek in een andere provincie kan zijn. Alle regiokorpsen van de politie werken samen, en hebben door heel Nederland contacten met de hulpverlening. Soms kan er alleen buiten jouwregio snel een veilige plek geregeld worden.
In de tweede plaats kan de politie ook nog andere beschermende maatregelen treffen. Zoals extra surveillancesbij jou in de straat. Per persoon wordt gekeken wat de omstandigheden zijn, en wat nodig is.
Hoe lang duurt het voor de politie in actie komt?Bij direct dreigend gevaar kun je ons zoals gezegd altijd bereiken op alarmnummer 112. De politie doet er danalles aan om jou in een veilige situatie te krijgen. Als dat is gelukt, bekijkt de politie samen met jou wanneer eenintakegesprek plaats kan vinden. Misschien wil je bijvoorbeeld eerst een paar dagen tot rust komen. Tijdens hetintakegesprek praat je dan verder met de politie.
Als je niet in directe nood bent, en belt om een afspraak te maken voor een intakegesprek, dan kan dit gesprekin principe binnen een week plaatsvinden.
Wat doet de politie, als je zelf ook strafbare dingen hebt gedaan?Het is uiteindelijk de rechter die kijkt naar de strafbare feiten die zijn gepleegd. Als blijkt dat je onder dwang ietscrimineels hebt gedaan, kan de rechter bepalen dat je hier niet voor wordt vervolgd. Bijvoorbeeld als je onderdwang op de uitkijk hebt gestaan bij een overval.
Wat kan de politie betekenen voor meiden die al aan hun loverboy zijn ontsnapt?Als je al aan je loverboy bent ontsnapt, maakt hij zich niet meer schuldig aan het jou in de prostitutie houden.
De politie kan hem dus niet meer op heterdaad betrappen.
Toch heeft hij wel strafbare feiten gepleegd. Het feit dat dat al even geleden is, doet daar niets aan af. Het iszinnig om alsnog je verhaal te vertellen. De politie zal samen met jou bekijken of aangifte doen zinvol is. Ookhelpt de politie je om hulp te vinden bij problemen die je nog hebt.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels Aangifte doen houdt in: 'het verzoek tot vervolging van een verdachte'. Je vraagt de politie dus om degene die jou iets heeft aangedaan op te pakken en door een rechter te laten straffen.
Niet alleen een slachtoffer kan aangifte doen. Ook mensen uit de omgeving van het slachtoffer mogen dat. Zoals ouders, vrienden of zelfs klanten van het slachtoffer. Iedereen die weet dat een meisje zich gedwongen prostitueert, kan aangifte daarvan doen.
Mensenhandel is een 'ambtshalve vervolgbaar delict'. Dat betekent, dat de politie ook een mensenhandelaar kan oppakken als niemand aangifte tegen hem heeft gedaan. Alleen: een rechter oordeelt alleen op basis vanbewijzen. Als een slachtoffer van een loverboy geen aangifte doet, moet de politie op een andere manierbewijzen verzamelen tegen de mensenhandelaar. De politie mag tenslotte niet zomaar iemand oppakken.
Moet je aangifte doen?Je bent niet verplicht om aangifte te doen als je contact met de politie opneemt. Als jij na het intakegesprek totde conclusie komt dat je geen aangifte wilt doen, dan hoeft dat niet.
Als jij geen aangifte doet, zal de politie op een andere manier onderzoek moeten doen. Je kan dus nooitverplicht worden tot het doen van een aangifte.
Omdat je bang bent voor je loverboy. Je durft daardoor geen aangifte te doen. Je denkt misschien dat je er alleen voor staat, dat niemand je kan helpen.
mensenhandelaar moet zelf zijn lichaammaar te koop aanbieden als hij geld wil Omdat je er niet over durft te praten. Je schaamt je voor wat er gebeurd is. Je denkt misschien ook dat het ergens jeeigen schuld is.
Omdat je wilt dat je loverboy gestraftwordt voor wat hij je heeft aangedaan.
Omdat je bang bent dat je niet serieus genomen wordtdoor de politie.
Omdat je wilt helpen demensenhandelaar te stoppen. Wat hij Omdat je liefdesverdriet hebt, je houdt nog van je vriendje.
Jij was (of bent) oprecht verliefd op hem. Nu blijkt dat hij een loverboy is, is dat gevoel niet meteen weg. Het doet je teveel pijn om tegen hem aangifte te doen. Ook maak je je politie, gaat hij ongestoord verder en zal zorgen over de gevolgen van de aangifte voor hem.
Als je geen aangifte wilt doen om deze redenen, praat er dan eens over met iemand. Bijvoorbeeld iemand uit je eigen omgeving die je vertrouwt. Ook kan je terecht bij Slachtofferhulp. Zij helpen met het maken van een goede 2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels SlachtofferhulpSlachtofferhulp Nederland helpt iedereen die slachtoffer is geworden van een misdrijf. Ze biedenpraktische en juridische adviezen en emotionele steun. Je kunt terecht bij SlachtofferhulpNederland via 0900-0101 (lokaal tarief), van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Deze hulp is gratis. Als je belt, luistert één van de medewerkers van Slachtofferhulp naar je.
Diegene kan je helpen. Als je wilt, kun je een afspraak maken om thuis of op een bureau vanSlachtofferhulp een persoonlijk gesprek te hebben. Ook kunnen ze je helpen met je vragen overde politie en aangifte doen. Ze behandelen alles wat je vertelt vertrouwelijk. Als je niet wilt, hoefje ook je naam niet te zeggen. Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl of opwww.ikzitindeshit.nl (de jongerensite van slachtofferhulp).
Wat houdt het doen van een aangifte eigenlijk in?Tijdens de aangifte vertel je wat je is overkomen en wat je allemaal hebt gezien en gehoord. De aangifte wordtopgenomen door twee politiemensen. Zij schrijven op wat je vertelt. Ook nemen ze jouw verhaal op. De politiemoet namelijk achteraf kunnen aantonen dat hetgeen je verklaard hebt, onafhankelijk en ongestuurd is gedaan.
Hoorbaar moet zijn dat het jouw verhaal is en niet een verhaal wat de politie graag wilde horen.
De politie gebruikt alle informatie bij het onderzoek naar de loverboy. Probeer daarom zo volledig mogelijk te zijn,en echt alles te vertellen. Als op een later moment je nog iets te binnen schiet, dan kun je dat altijd alsnog melden.
Alle informatie kan immers van belang zijn.
Wil je graag dat er alleen politievrouwen, of juist politiemannen, bij de aangifte aanwezig zijn, geef dat dan aan bijhet maken van de afspraak.
Je mag in je eentje aangifte komen doen, maar je mag ook iemand meenemen. De politie kan jou in contactbrengen met een pro deo advocaat. Dat is een advocaat waar je niet voor hoeft te betalen.
Je krijgt een kopie van de aangifte. Je hebt er recht op om op de hoogte te blijven van het verloop van de aangifte.
Je kunt dus altijd bellen of langsgaan bij de politie om te vragen hoe het met het onderzoek staat.
Moet je voor een aangifte naar het politiebureau komen?In principe doe je de aangifte op het politiebureau. Vrijwel alle politiebureaus hebben hiervoor een speciaalingerichte huiskamer. Als je het echt graag wilt, kan je ook op een andere plek afspreken. Als je dat wilt, geef hetdan aan.
Hoe lang duurt het doen van een aangifte?Dat is niet goed te zeggen. Niet iedereen die aangifte doet is hetzelfde. En niet iedereen is hetzelfde overkomen.
De aangifte duurt zolang als jij nodig hebt om je verhaal te vertellen. Dit kan variëren van een halve dag tot enkeledagen.
2008 ZorgConcept - www.lover-boy.nlmet dank aan Stichting Kinderpostzegels

Source: http://www.lover-boy.nl/bijhemweg/IkBenBijHemWeg_lover-boy_nl.pdf

Deborah c. yeh

Deborah Yeh Chong, MD _____________________________________________________________________________________________________________ WORK EXPERIENCE Associate, Texas Retina Associates. Dallas, TX. Assistant Professor, Medical and Surgical Diseases of the Vitreous, Retina, and Macula. Department of Ophthalmology. University of Texas Southwestern Medical Center. TRAINING &

studiegids.ugent.be

Valid as from the academic year 2011-2012Medical and therapeutic interventions in children with neurologic disorders Course size (nominal values; actual values may depend on programme) Credits 9.0 Study time 270.0 h Contact hrs Course offerings and teaching methods in academic year 2011-2012 Lecturers in academic year 2011-2012 Offered in the following programmes in 2011-20

Copyright © 2010-2014 Drug Shortages pdf